Програма на летните музейни вечери на РИМ – Смолян

 

„Летни музейни вечери“ се организират от РИМ „Стою Шишков“ – Смолян, от 20 до 22 август 2019 година на пл. „Свобода“ – Стар център на Смолян. Целта е популяризиране на музейната институция, достигане до широка публика на информация за важни музейни ценности, в съчетание с естетическото удоволствие от досега с изкуството. Идеята  е инициативата да се превърне в устойчиво събитие всяко лято.

Културното събитие ще се реализира в три поредни вечери и включва провеждането на концерти с фолклорна, класическа и поп-музика, преди всеки от които ще се представя по една музейна история за уникални музейни ценности в РИМ „Стою Шишков“ – Смолян.

„Летни музейни вечери“ се провеждат с подкрепата на Община Смолян и дарители, под почетния патронаж на Кмета на Община Смолян г-н Николай Мелемов.

Програмата на събитието за 2019 година включва:

 

Дата Място Час Събитие
 

20.08.2019 г.

 

 

Пл. „Свобода“ – Стар център

 

18.00 часа

Концерт на Почетния гражданин на Смолян

Златина Узунова

 

21.08.2019 г.

 

Пл. „Свобода“ – Стар център

 

18.00 часа

 

Концерт на трио „Тенорите“

 

 

22.08.2019 г.

 

 

Пл. „Свобода“ – Стар център

 

18.00 часа

 

Концерт на Георги Низамов

 

РИМ „Стою Шишков“ – Смолян обявява дарителска кампания за провеждане на Летните музейни вечери`2019.

При желание да бъде направено дарение или спонсорство на РИМ „Стою Шишков“ за реализирането на тази нова инициатива на първата страница на сайта на музея www.museumsmolyan.eu има информация за банковата сметка, както и договори за дарение и спонсорство.

 

Отдел „Връзки с обществеността“ при РИМ „Стою Шишков“ – Смолян