РЗИ: Кампанията за кърменето обхвана 250 жени и мъже в Смолян

Над 250 мъже и жени станаха съпричастни към проведената в дните от 5 до 7 август кампания на РЗИ – Смолян за популяризиране на ползите от кърменето, а 58 от тях отправиха послания до бъдещите майки. „Майчиното мляко е най-добрата храна за новороденото, която в последствие ще го направи не само по-здраво, но дори и по-умно“, написаха някои от тях, а други не пропуснаха да изтъкнат и емоционалната полза на самия процес както за майката, така и за бебето, изразяваща се в усещане за любов, спокойствие, сигурност и топлина.

Интерес предизвика и проведеното на 8 август в здравната инспекция обучение „Училище за родители“, където след прожекция на филма „Гърдата е най – доброто“ бъдещи майки получиха ценни съвети за предизвикателствата, съпътстващи кърменето и начините за преодоляване на трудностите.

Кампанията„Кърменето – добрият старт за живот” бе в рамките на инициативите за отбелязване на Световната седмица за насърчаване на кърменето 2019 година и се проведе в партньорство с Община Смолян и списание „9 месеца“.

ПРЕСЦЕНТЪР РЗИ – СМОЛЯН