Над 5 000 лева от календара на община Смолян отиват за лечение на Ели

Кметът на Смолян Николай Мелемов връчи събраните средства от календара на общината от инициативата „Да покажем красотите на община Смолян в календар” на бащата на десетмесечната Ели, Антон Кацаров. Събраната сума от дарението е в размер на 5 493 лв.
„Благодаря на всички хора от Смолян и цяла България, които бяха съпричастни към благородната кауза и дариха средства за лечението на малката Елисавета като закупиха календара на община Смолян”, каза Мелемов.
„И аз искам да изкажа нашата благодарност към г-н Мелемов за организираната благородна инициатива и всички хора, които се включиха в нея и дариха средства за нашата дъщеря”, посочи Кацаров. Той обясни, че предстоят изследвания и интензивна рехабилитация на Ели, която има поставена диагноза епилепсия. Може да се наложи и лечение в чужбина и тези средства ще бъдат в много голяма помощ на семейството, което има още едно дете на 5 години. Мелемов каза, че семейството може да разчита на помощ, която не приключва с тази инициатива, защото Ели е дете на общината.
Бащата благодари и поясни, че на този етап не се нуждаят от събиране на повече средства, но ако се наложи, ще разчитат отново на съпричастност.
Мелемов благодари на всички, които дариха за благородната кауза, както и на авторите на снимките, които ги предоставиха безвъзмездно за изработването на календара. „Изказваме благодарност и към всички хора, които се отзоваха да продават календара с благотворителна цел. Първата ни инициатива приключи успешно, благодарение на всички участници в нея и хора с големи сърца“, каза кметът.
От 1 февруари стартира и второто издание на инициативата за календар 2020 на община Смолян.