Влюбен лъже на тел.112 за кражба на колата си, заради гаджето

23-годишен мъж от Лъки се разследва за лъжлив сигнал, след като е разконспириран от ченгетата, че е излъгал на тел. 112, че му е открадната колата.

Младият мъж подал сигнал на 18 ноември в 10.40 часа на тел. 112, че неизвестни апаши му задигнали личния лек автомобил „Субару Легаци“ с пловдивска регистрация. Той заявил, че е паркирал автомобила в чепеларското село Орехово в 1 ч. На следващия ден преди обяд колата е открита обърната по таван в дере под пътя, непосредствено преди селото.

По време на разследването на кражбата и катастрофата, полицаите разкриват, че всъщност през нощта шофьор на автомобила е било гаджето на собственика, който е автор на лъжливия сигнал.

Девойката обърнала возилото в дерето, а след това двамата избягали от мястото на произшествието. Предполага се, че причината да обявят, че колата е открадната е, за да получат средства за щетите по нея от застрахователя. Възможно и да е имало и алкохол и/или да са решили да избегнат последствията от катастрофата за неопитната шофьорка, обясняват запознати със случая.

Срещу влюбения Ц. Ч. е заведено досъдебно производство за фалшивия сигнал.

Пътни полицаи посочват, че зачестява практиката на шофьори, подкарали колите си с алкохол, да ги изоставят при ПТП и да лъжат в сигналите си, за да не бъдат заловени с алкохол, а и за да  получат пари от застрахователните компании за щетите на база на документ от полицията за установената катастрофа.