29-годишен дари Мадан с техника за поддръжка на зелените площи

Дарение от нова техника за косене на зелените площи получи Община Мадан. Те ще се поддържат с тракторна косачка, което ще направи косенето на тревата по- лесно, бързо и качествено. Освен тракторчето, бяха дарени още две моторни косачки и машина, с която ще се почиства окосената трева.
Оборудване е дарение от 29-годишният маданчанин Николай Николов. Преди повече от 6 години младият мъж заминава за Америка. След дългогодишното си пребиваване в „страната на неограничените възможности“, един ден Николай се прибира в Мадан за няколко седмици почивка и остава възхитен от промяната, която вижда в града. Очарован от случващото, младият мъж решава да закупи и дари техниката на общината.
„Градът, а и в доста села, които успях да видя нямат нищо общо с тези от преди 6-7 години, когато заминах за Америка. Тук личи, че се работи много и мисля, че е редно всеки, трябва да допринася за развитието на Мадан по един или друг начин. Адмирации към ръководството и екипа от общината! “,сподели дарителят.
Кметът на Мадан Фахри Молайсенов изказа благодарности към Николов. „Инициативата му показва, че младото поколение милее за Мадан и също иска общината да продължи да се развива, а това е изключително радващо и носещо надежда.“, каза Молайсенов.