Децата на Осиково направиха мартенички в кампания за онкоболни връстници

Педагогическият колектив при ОУ „Димитър Благоев“  в девинското село Осиково съвместно със своите възпитаници се включиха в Националния конкурс „МАРТЕНИЧКА С КАУЗА“, организирана от ННЕК – ЮНЕСКО.
Те изразиха своята съпричастност към децата с онкологични заболявания чрез собственоръчно изработени мартенички, които представиха на базара под мотото: „КУПИ МАРТЕНИЧКА“ – подари здраве на онкоболно дете!“
Във всяка една мартеничка те вплетоха пожелания за изцеление, щастливо детство и нестихващ детски смях. Със събраните средства се надяват да подарят лъч надежда на нуждаещите се и вяра във утрешният ден, защото децата са цветята на Земята, а увехнат ли, то светът губи очарованието си, каза директорката на училището Маруся Шуменска.
„Мили дечица, нека Бог да е с Вас! Никога не спирайте да се борите и падате духом, защото животът е дар Божи, а Господ мисли за своите чеда!“
Мартеничките на децата се продават благотворително в Смолян, а събраните средства ще бъдат изпратени в подкрепа на кампанията на ЮНЕСКО.