Почетоха 16 дарители в читалище „Орфееви гори“

В навечерието на Деня на народните будители с тържествено заседание на Художествения съвет към Народно читалище “Орфееви гори-1870” – гр.Смолян, кв.Райково на 31.10.2013г. и поднасяне на цветя на паметната плоча на Стою К.Бобутанов (1835-1922) – възрожденец, опълченец,  училищен и читалищен деятел, поставена на читалищната сграда, работещите в читалището и ръководителите на художествените състави и клубове отбелязаха своя професионален празник.

Изработени и връчени по повод 1 ноември бяха и дарителски листове на 16 дарители на книги за читалищната библиотека, допринасяйки за подхранването на българската традиция да се обича книгата и да се прави достояние на другите, като им се отправиха сърдечни поздрави по случай Деня на народните будители. От своите лични библиотеки дарения са направени от семейства: Цонка и Димитър Попови, Радка Атанасова, сем.Бушеви, Марияна Чакърова, Иван Ганзуров, Андрей Печилков и Николай Бокиков от Райково, както и авторите Ангел Шеев-Шею, Тинко Илиев, Ели Видева,  Красимира Чакърова, Ангел Добриков, доц.д-р Асен Маргаритов, Светозар Казанджиев и Елена Алекова. Читалищното ръководство още веднъж им благодари за дарителския жест.

На 01.11.2013 г. от 20,00 ч. в х-л/р-т “Кипарис@” клуб “Хоро” към Народно читалище “Орфееви гори-1870” – гр.Смолян, кв.Райково ще отпразнува своя 9-ти рожден ден. Проявата е посветена и на 1 ноември – Ден на народните будители. Празникът ще бъде отпразнуван заедно с приятелски сродни клубове от гр. Чепеларе, гр.Девин, с.Баните, гр.Мадан, с.Върбина,  с.Смилян, с.Арда и с.Момчиловци.

“Вече е започнала подготовката на клуб”Хоро” и всички танцови състави за честване 10 години от създаването на клуба, които ще зарадват своите почитатели с концерт-спектакъл, включващ танци от всички етнографски области на България” – сподели хореографът Русанка Бодурова.

Ръководството на читалището честити празника на народните будителите на всички свои колеги от всички читалища, всички самодейци и читалищни дейци, како и на всички съграждани.