ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

До кмета на община Чепеларе  Г-н Тодор Бозуков 

До председателя и членовете на Общински съвет- Чепеларе

До жителите на община Чепеларе

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

От Дора Янкова –народен представител от Коалиция за България, област Смолян.

Уважаеми жители на община Чепеларе,

      Щастлива съм да Ви поздравя по случай празника на града и Деня на българската просвета и култура и славянската писменост. Има голяма символика, че Чепеларе отбелязва личният си празник днес, в деня на духовността, образованието и културата. Като духовно и книжовно средище в Родопите, чепеларци са горди наследници на редица интелектуалци и общественици, дали на родопския край много в областта на науката, просветлението, развитието. Неслучайно Смолянска област започва от Чепеларе. От тук идва и свободата на Родопския край, подема в индустриалното и научно развитие, по-светлото бъдеще за поколения родопчани.

       Днес Чепеларе е красив, модерен, интелигентен град. Чепеларци са известни като  будни и борбени хора, с ясна гражданска позиция по всички национални и регионални проблеми. Първи в цяла България показахте какво значи туризъм и как да се развива той. Новатори и пазители на традициите в областта на ски производството, дърводобива и дървопреработването.

      Скъпи приятели, искам да пожелая на всички вас, вашите семейства, близки и приятели, преди всичко здраве и вяра в по-доброто бъдеще на България. Убедена съм, и вярвам, че заедно можем да направим община Чепеларе още по-привлекателната дестинация за туризъм и инвестиции. Да направим живота на всеки по-добър и по-щастлив. Вярвам, че заедно, сплотени като голямо родопско семейство, можем да преборим несгодите и да отчитаме повече успехи, повече радостни мигове.

       Нека още дълги години 24 май ни сплотява и събира тук, на площада, който нееднозначно показва силата на слетите олимпийски кръгове.

Нека всички бивши, настоящи и бъдещи ученици, продължим тази хубава традиция, уникална само за Чепеларе, и дружно манифистираме! Нека има повече деца в училищата, славещи се като най-добрите в цяла България!

Честит празник! За по-доброто бъдеще на Чепеларе и населението!

24. 05.2012г.

С уважение Дора Янкова

народен представител

от 23 МИР- Смолян.