Дават субсидии и за зеленчукопроизводство от 2012 г.

От 2012 г. за първи път ще има подпомагане в сектора зеленчукопроизводство, съобщи в Смолян  изпълнителният директор на Държавен фонд “Земеделие” Румен Порожанов. По два вида плащания за този сектор са заделени общо 25 млн. лв.  Порожанов отчете, че през тази година по различни програми Държавен фонд “Земеделие” е направил плащания от над 1 милиард и 60 милиона лева. Изпълнителният директор на Държавен фонд “Земеделие” пристигна в Смолян за среща с местните животновъди и земеделски производители. Срещата била поискана при визитата на вицепремиерът Симеон Дянков, каза днес областния управител на Смолян Стефан Стайков.

Той заяви че следващата година програмите ще бъдат разширени,  ще има плащания и по нови сектори в животновъдството, като птицевъдството. Порожанов отбеляза, че като е поел фонда преди 5 месеца е имало забавяне на плащания по Програмата за развитие на селските райони, но за последните 3 месеца са договорени субсидии за общо 520 млн. лв., като отбеляза че през първото тримесечие те са били 25 млн. лв.  Фондът заработи и ще работи още по добре, декларира Порожанов.

Заедно с експерти от земеделското министерство той отговори на въпроси и обеща проверка по случаи, поставени от земеделски производители.